proza.jpg

AVG

De Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG) is alweer een tijdje van kracht. Deze privacywetgeving is nodig om mensen te beschermen, zodat hun persoonsgegevens niet op straat komen te liggen. En ook om hen het recht te geven ‘nee’ te zeggen als ze bijvoorbeeld op beeld worden vastgelegd. Als vereniging proberen we AVG-proof te zijn. Dat is best ingewikkeld. Zeker in het geval van foto’s en video’s. Want met de komst van mobiele telefoons zijn foto’s en filmpjes gemakkelijk te maken en snel te delen via social media. Daarnaast is er nog wel eens verwarring over fotografie en dergelijke tijdens wedstrijden en evenementen. Want wanneer mag het wel? En wanneer mag het nou eigenlijk niet?

We volgen hierin het beleid van de KNGU. Hieronder de spelregels rondom AVG op een rijtje:


Hoofdregel
Foto’s en video’s van een persoon die herkenbaar in beeld is, mogen alléén worden gepubliceerd als deze persoon daar actief toestemming voor heeft gegeven. Dit betekent dat een persoon schriftelijk of digitaal ‘ja’ moet aangeven. In het geval van minderjarige kinderen geven de ouders/verzorgers hiervoor toestemming. Dat geldt zowel voor online foto’s als foto’s in een clubblad of folder. (mits geen journalistieke doeleinden, zie hieronder).

Gebruik beeldmateriaal van en door G.V.Wapenveld
Via het inschrijfformulier vragen we of we beeldmateriaal mogen plaatsen.  Dit betreft beeldmateriaal van onze eigen lessen, trainingen, activiteiten, wedstrijden in gymzaal Noord en beeldmateriaal dat we als vereniging zélf maken tijdens KNGU-wedstrijden.
 

Gebruik beeldmateriaal van wedstrijden en evenementen KNGU
Tijdens wedstrijden maken we zelf (als vereniging) soms beeldmateriaal. Hierboven kunt u lezen hoe we daar mee omgaan. Daarnaast zijn er 'derden' die tijdens officiele wedstrijden beeldmateriaal mogen opnemen. Hiervoor geldt het volgende:

Beeldmateriaal Journalistieke doeleinden
Voor het gebruik van beeldmateriaal in het kader van verslaglegging van een wedstrijd of evenement (zogenaamde journalistieke doeleinden) is geen toestemming nodig. Ook niet als het gaat om minderjarigen. In alle gevallen geldt wél dat altijd moet worden gekeken of het gebruik van beeldmateriaal niet al teveel inbreuk maakt op iemands privacy en bijdraagt aan het journalistieke doel. Fotografen van bijvoorbeeld kranten en magazines mogen na toestemming van de KNGU foto’s maken van KNGU-wedstrijden en evenementen. Ook bezoekers aan KNGU-wedstrijden en evenementen kunnen in het kader van journalistieke doeleinden gefotografeerd worden.

Beeldmateriaal door publiek
Bezoekers mogen tijdens een evenement of wedstrijd voor privégebruik foto’s maken vanaf de toeschouwersaccommodatie. Opnamen mogen alléén worden gemaakt zonder flits-, video-of filmlamp. Publiceren van foto’s op internet (zoals social media) mag alléén als daarvoor toestemming is gegeven door alle personen op de foto. Voor publicatie zonder toestemming zijn de KNGU en de (organiserende) vereniging niet verantwoordelijk.

Foto’s voor commerciële doeleinden
In het kader van commerciële fotografie, waarbij fotografen foto’s maken van individuele sporters (denk aan deelnemers, trainers, coaches, juryleden) om deze te publiceren en te verkopen, is actief toestemming per lid noodzakelijk.
 

Werkwijze actieve toestemming
Om de toestemming voor commerciële fotografie goed vast te leggen, hebben we in onze ledenadministratie de digitale toestemming per lid vastgelegd. Onze ledenadministratie is gekoppeld aan het digitaal loket van de KNGU. De wedstrijdorganisatie draait voor elke wedstrijd een deelnemerslijst uit en weet dus van wie er beeldmateriaal gemaakt mag worden voor commerciële doeleinden.

Aanwezige commerciële fotografen zijn geaccrediteerd door de KNGU, maar de fotograaf is zélf verantwoordelijk voor het correct en ethisch fotograferen van de juiste leden.
Bestuur

Wil jij deel uitmaken van de plannen bij de gymvereniging Wapenveld meld je dan aan als bestuurslid! Je hoeft geen ervaring te hebben of kennis van de gym en/of acro. wij zijn momenteel met 6 bestuursleden, maar vele handen maken licht werk! Heb je vragen, kom dan gerust een keer na de les bij Chanel of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 Persoonsgegevens

Dit is de privacyverklaring van Gymvereniging Wapenveld, gevestigd te Wapenveld, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 40102753, hierna te noemen: `Gymvereniging Wapenveld`.

Heeft u vragen mail ons gerust op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij zullen zo spoedig mogelijk antwoorden.

Contributie

Kosten en informatie:

 • 1 uur per week = €13,50 per maand.
 • 2 uur per week = €22,-  per maand.
 • 3 uur per week = €27,50 per maand.
 • 4 uur per week = €33,- per maand.
 • 5 uur per week = €46,50 per maand.
 • Jaarlijks moet er eenmaal de bondscontributie worden betaald.
 • Dit bedraagt:
  • Tot 16 jaar €23,80.
  • Vanaf 16 jaar €29,50.
  • Deze contributie wordt eenmaal per jaar in de maand januari afgeschreven.
 • De minimum leeftijd voor leden is 4 jaar.
 • Bij opzegging hanteren wij een opzegtermijn bij de gym van 2 maanden.
 • Na de eerst volgende maand die je hebt opgezegd gaat het in.
 • Voor de acro geldt geen opzegtermijn het seizoen is vanaf mei tot en met de laatste wedstrijd, stel je stopt midden in het seizoen dan betaal je het gehele seizoen (laatste wedstrijd).

Lesrooster maandag

Rooster:

16:30 t/m 17:30 uur:
Gymnastiekles voor kinderen
Trainers: Chanel, Kyra en Esther.

17:30 t/m 19:30 uur:
Acrogym
Trainer: Chanel, Ivenja en Jolanda

Lesrooster dinsdag

Rooster:

17:30 t/m 19:30 uur:
Acrogym
Trainters: Ivenja, Carlijn, Jolanda

Sponsoren

Rijs Solutions