proza.jpg

Acrogym (Acrobatische gymnastiek) is een relatief nieuwe sport binnen de gymnastiek. Acrogym is een combinatie van kracht, lenigheid, concentratie en spanning. Bij onze vereniging wordt acrogym al zo'n 18 jaar gegeven. Acrogym wordt in tegenstelling tot gewoon gymnastiek beoefend in teams. Er zijn verschillende teamsamenstellingen mogelijk maar bij ons werken we voornamelijk met duo's en trio's.

De samenstellingen die mogelijk zijn:

  • Dames paar (2 dames)
  • Herenpaar (2 heren)
  • Mix paar (een dame en heer; de heer moet altijd de onderpartner zijn)
  • Damesgroep (3 dames) In de E- en D-lijn is een herengroep ook toegestaan
  • Herengroep (4 heren)

Op dit moment hebben wij Damesparen en Damesgroepen, maar heren zijn ook welkom!

Naast de verschillende teamsamenstellingen zijn er ook verschillende niveau's waar teams bij wedstrijden ingedeeld worden en waar ze hun oefening op maken. Het niveau wordt bepaald door het kunnen van het team.

De verschillende niveau's zijn A t/m E waarbij niveau A het hoogst is. Ook word tijdens wedstrijden rekening gehouden met de leeftijd. Het gaat hier om E-instap (max 7 jaar), junioren (max 13 jaar), en de senioren (vanaf 13 jaar).

Elk jaar worden er wedstrijden gehouden, ons team hoort bij regio oost Gelderland. Tijdens een wedstrijd laat je een oefening zien van maximaal 2,30 minuten op een vierkante vloer. In deze oefening moeten verschillende onderdelen aan bod komen, denk hierbij aan: Individuele elementen (bijv. koprol, radslag, spagaat, kaars) en gezamenlijke elementen. In 1 oefening moeten 6 gezamenlijke elementen gedaan worden; 4 balans en 2 tempo elementen. Een oefening wordt uitgevoerd op instrumentale muziek. Belangrijk bij een oefening is dat het gelijk gaat, elementen lang genoeg worden aangehouden en dat je als een team werkt. Tijdens wedstrijden zit er een jury die op techniek, artistiek, choreografie en algemene uitstraling let.

Naast de wedstrijden hebben we elk jaar ook een oefenwedstrijd en laten we tijdens de demonstraties ook zien wat we kunnen.

Wil je meer informatie over acrogym? Mail ons of spreek een van onze leidsters aan.

(Acrogym kan alleen beoefend worden als je ook lid bent van de gymnastiek, en voor de acrogym word je gevraagd door de leidster).

Lesrooster maandag

Op maandag geeft onze leidster Marjanne les aan de groepen 4 t/m 7 en 8 t/m 11 les. De acrogroep door Mendy en Chanel de Lange

Rooster:

16.00 tot 17.00 uur:
Gymnastiekles voor kinderen van 4 t/m 7 jaar

17.00 tot 18.00 uur:
Gymnastiekles voor kinderen van 8 t/m 11 jaar

18.00 tot 19.00 uur:
Acrogym algemeen

19.00 tot 20.00 uur:
Acrogym algemeen 

Lesrooster dinsdag

Op dinsdag geven onze trainsters Mendy en Chanel de Lange les van 17.00 tot 19.00 uur bij de acro, en van 19.00 tot 20.00 uur bij de 11+/selectie.

Rooster:

17.00 tot 18.00 uur:
Kracht, conditie en lenigheid voor de acroleden

18.00 tot 19.00 uur:
Acro algemeen

19.00 tot 20.00 uur:
11+/selectie 

Sponsoren

Rijs Solutions
Zonwering Put
Beterklus
Replan